hero image

Advocaat Strafrecht in Oudenaarde: Advocatenkantoor Vander Schelden & Nottebaert

Juridische bijstand gedurende alle fasen van het strafproces

U beging een misdrijf en u vraagt zich af wat de gevolgen zullen zijn. U werd het slachtoffer van een misdrijf en u wilt gerechtigheid, maar ook een billijke schadevergoeding. Het zijn slechts enkele voorbeelden van situaties waarin een advocaat strafrecht u bijstaat. Al sinds 1982 staan wij van Advocatenkantoor Vander Schelden & Nottebaert in Oudenaarde zowel beklaagden als slachtoffers bij in alle stadia van het strafproces. Wij leggen al uw opties op tafel en zorgen voor passende bijstand.

Strafrechtadvocaat voor slachtoffers

Als slachtoffer van een misdrijf wilt u niet alleen dat de dader een adequate straf krijgt, maar heeft u mogelijk ook schade geleden. Onze strafrechtadvocaat helpt slachtoffers in hun zoektocht naar gerechtigheid en neemt de tijd om naar uw verhaal te luisteren. Daarnaast wordt ook de schade begroot en zal de rechter worden gevraagd uitspraak te doen over de schadevergoeding. Ons advocatenkantoor staat in voor de volledige afwikkeling van uw dossier.

Strafrechtadvocaat voor beklaagden

Als beklaagde zal u voor de rechtbank moeten verschijnen. Voor welke rechtbank u verschijnt, is afhankelijk van het soort misdrijf. Bij een overtreding, de lichtste vorm van een misdrijf, gaat het bijvoorbeeld om de politierechtbank. Dat is onder andere het geval bij openbaar dronkenschap of bij geluidsoverlast. Bij zwaardere overtredingen zoals diefstal of aanranding is de correctionele rechtbank bevoegd. Bij de zwaarste misdrijven zoals moord of doodslag gaat het om het Hof van Assisen. Voor welke rechtbank u ook moet verschijnen, u heeft recht op een goede verdediging. Onze strafrechtadvocaat in Oudenaarde staat voor u klaar. Wij begeleiden ook beklaagden die in voorlopige hechtenis zitten.

Wenst u ons kantoor te contacteren?

Wilt u graag een afspraak of heeft u liever eerst een verkennend gesprek? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.