hero image

Advocaat verbintenissen- en bouwrecht in Oudenaarde

Advocaat verbintenissenrecht voor conflicten bij overeenkomsten

In België heerst het principe van de contractsvrijheid. Omdat contractspartijen in principe vrij zijn om afspraken te maken, zorgt dat soms voor problemen. Een clausule wordt anders geïnterpreteerd. Of misschien was een bepaalde situatie niet in het contract geregeld en is het aanvullend recht wel van toepassing? Het zijn situaties waarin een advocaat verbintenissenrecht kan helpen. Toch hoeft een verbintenis niet altijd op papier te staan om geldig te zijn. Ook mondelinge afspraken moeten worden nagekomen. Onze advocaat verbintenissenrecht is er voor alle conflicten omtrent dergelijke overeenkomsten. Dat gaat van een conflict omtrent het garantierecht tot een aannemer die niet de beloofde kwaliteit levert.

Contract laten opstellen in Oudenaarde

Daarnaast staat onze advocaat verbintenissenrecht u ook in de meest prille fase bij, namelijk tijdens de totstandkoming van de overeenkomst. Door de afspraken juist op papier te zetten, kunt u namelijk veel problemen voorkomen. U kunt door ons een passend contract laten opstellen in Oudenaarde. Daarnaast kunnen we ook de aan u voorgelegde overeenkomst bekijken en u deskundig adviseren.

Gespecialiseerde advocaat bouwrecht

Sommige overeenkomsten zijn strikt gereglementeerd. Dan is de contractsvrijheid beperkt. Dat is onder meer het geval bij overeenkomsten met betrekking tot de woningbouw. Hier gelden de regels van de zogenaamde wet Breyne of woningbouwwet. Deze regels zijn er net om de kandidaat-koper te beschermen. Onze advocaat bouwrecht is gespecialiseerd in conflicten met betrekking tot de woningbouw. Dat gaat verder dan het loutere verbintenissenrecht. Bijvoorbeeld wanneer u geen omgevingsvergunning verkrijgt of bij geschillen omtrent de tienjarige aansprakelijkheid van de architect kunt u bij ons advocatenkantoor terecht.

Wenst u ons kantoor te contacteren?

Wilt u graag een afspraak of heeft u liever eerst een verkennend gesprek? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.